ГоловнаСвіт

Лукашенко вирішив змінити керівництво уряду через "пофігістичне ставлення" до його доручень

Президент Білорусі доручив внести пропозиції стосовно міністрів промисловості та будівництва.

Лукашенко вирішив змінити керівництво уряду через "пофігістичне ставлення" до його доручень
Александр Лукашенко
Фото: БелТА

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зажадав цього тижня внести йому пропозиції щодо замін у керівництві уряду республіки через "пофігістичне ставлення" до його доручень.

Про це він заявив на нараді з приводу виконання доручень щодо комплексного розвитку Оршанського району, передає "БелТА".

"Цього тижня внести пропозиції щодо заміни всього керівництва уряду, всієї верхівки з резерву кадрів, який мною сформований. Досить дивитися їм у рот, і вони будуть нам розповідати, як їм складно, як їм важко!" - сказав Лукашенко.

Президент підкреслив, що єдина причина невиконання його доручень полягає в "пофігістичному ставленні уряду до доручень президента".

Зокрема, він доручив внести пропозиції стосовно міністрів промисловості та будівництва.

"Він сидів, не міг відремонтувати дах - виконати доручення президента. Хто мав право скасовувати мої рішення? А чому не виконали, чому не зробили, як я сказав? Чому будтрест перекидається?" - запитав Лукашенко.

"Позняка (голова Оршанського райвиконкому, - ред.) - відправити у відставку і знайти йому іншу роботу. І не дай Бог, тут не буде зроблено те, що ви намітили, і те, що я вам доручив", - попередив Лукашенко.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що в разі провалу в економіці "доведеться йти в склад якоїсь держави". Таку заяву він зробив після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, яка відбулася 19 червня в Мінську.

Восени 2018 року в білоруському місті Гомелі заплановано зустріч Лукашенка і Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram