ГоловнаСвіт

Всі діти, врятовані з таїландської печери, почувають себе добре

На всякий випадок підліткам зробили щеплення від правця і сказу.

Журналістам показали відео із врятованими з печери в Таїланді дітьми. Всі підлітки добре себе почувають, деяким вже дозволили ходити і перевели на звичайну їжу, повідомляє Channel NewsAsia.

Кореспондент цього новинного порталу зняв відеоролики, на яких підлітки сидять на ліжку в лікарні, деякі з них ходять по палаті. На обличчях врятованих дітей - медичні маски.

За словами лікаря, в середньому кожен з дітей за 2,5 тижні під землею втратив по два кілограми. Лише у одного з врятованих - з останньої групи, піднятого на поверхню, - знайшли легеневу інфекцію. Водночас усіх вакцинували від сказу та правця.

Раніше повідомлялося, що батькам дозволили побачитися з хлопчиками, однак заборонили обіймати або цілувати їх, поки не будуть закінчені всі медичні обстеження.

Нагадаємо, 10 липня з печери в Таїланді були евакуйовані всі 12 підлітків і тренер команди.

Раніше повідомлялося, що 23 червня група з 12 осіб у віці від 11 до 16 років з тренером вирушила після тренування у гірський парк. Там підлітки вирішили відвідати печеру. Однак через сильну зливу у печері Кхао Луанг почала різко прибувати вода, у зв'язку з чим група була змушена піти вглиб на чотири кілометри. Так, діти і тренер виявилися відрізаними від входу.До порятунку дітей в Таїланді залучили 13 іноземних дайверів і членів елітного підрозділу Військово-морського флоту Таїланду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram