ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин запросив Трампа у Пхеньян

Запрошення містить лист, переданий президентові США 1 червня.

Кім Чен Ин запросив Трампа у Пхеньян
Фото: EPA/UPG

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин запросив президента США Дональда Трампа відвідати в липні столицю КНДР Пхеньян і провести там другу зустріч на найвищому рівні.

Про це повідомляє південнокорейська газета "Чунан ільбо" з посиланням на обізнане джерело.

За її даними, запрошення містить лист, переданому Трампу 1 червня заступником голови ЦК Трудової партії КНДР Кім Йон Чхолем.

Історична зустріч між Трампом і Кім Чен Ином пройде 12 червня в сінгапурському готелі Capella, розташованому на острові Сентоса. Обидва лідери вже прибули в Сінгапур.

Трамп заявив, що він "неодмінно" запросить Кім Чен Ина відвідати США, якщо переговори в Сінгапурі пройдуть добре.

Вашингтон і Пхеньян минулого місяця домовилися провести перший в історії американо-північнокорейський саміт. Зустріч на найвищому рівні мала відбутися в Сінгапурі 12 червня. Проте 24 травня Трамп оголосив, що не зустрічатиметься з Кім Чен Ином. Рішення стало відповіддю на погрози КНДР скасувати переговори через військові навчання Вашингтона і Сеула на Корейському півострові.

Однак після особистого листа Кім Чен Ина, адресованого Дональда Трампа, американський президент змінив свою думку і підготовку до сінгапурського саміту відновили.

Колишній мер Нью-Йорка, а нині адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані заявив, що Кім Чен Ин "навколішки" благав не скасовувати саміт з американським президентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram