ГоловнаСвіт

У Білому домі допустили скасування зустрічі лідерів США та Північної Кореї

Переговори повинні пройти у Сінгапурі 12 червня.

У Білому домі допустили скасування зустрічі лідерів США та Північної Кореї
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп не виключає можливості зриву зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином, запланованої на 12 червня у Сінгапурі, передає Німецька хвиля.

"Було б великою помилкою думати, що Кім Чен Ин може переграти Трампа", - заявив у вівторок, 22 травня, віце-президент США Майк Пенс телекомпанії Fox.

За його словами, Трамп теж може відмовитися від участі у саміті. Проте наразі президент США готується до зустрічі, у вівторок він у Вашингтоні обговорить пов'язані з нею питання з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном.

Раніше Північна Корея пригрозила скасувати саміт між Кім Чен Ином і Дональдом Трампом, якщо Сполучені Штати наполягатимуть на повній відмові Пхеньяну від ядерного арсеналу.

"Якщо адміністрація США заганятиме нас у кут і в односторонньому порядку вимагатиме від нас відмови від ядерної зброї, то ми більше не будемо зацікавлені в переговорах", - заявив заступник міністра закордонних справ КНДР Кім Ге Гван у середу, 16 травня.

У вівторок стало відомо, що КНДР дозволила іноземним журналістам бути присутніми на "церемонії" ліквідації ядерного полігону "Пунгері", яка повинна пройти з 23 по 25 травня.

Раніше в травні у Держдепі спростували чутки про скасування зустрічі лідерів США і КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram