ГоловнаСвіт

У Вірменії заступив на посаду новий президент Армен Саркісян

Він змінив Сержа Саргсяна, який керував країною з 2008 року.

У Вірменії заступив на посаду новий президент Армен Саркісян
Фото: EPA/UPG

У понеділок, 9 квітня, у Вірменії відбулася інавгурація нового президента Армена Саркісяна. Він змінив на цій посаді Сержа Саргсяна, який керував країною з 2008 року.

Як повідомляє "Новини-Вірменія", у ході спеціального засідання Національних зборів Вірменії глава держави склав присягу, поклавши праву руку на Євангеліє VII століття і Конституцію Вірменії. Главу держави благословив Католікос усіх вірмен Гарегін Другий.

Кандидат від Республіканської партії Вірменії та Вірменської революційної федерації "Дашнакцутюн" Саркісян був обраний президентом 2 березня. Він став першим вірменським президентом, якого обирали депутати, а не громадяни, оскільки країна перейшла до парламентської форми правління.

Після ухвалених у Вірменії 2015 року конституційних реформ країна переходить на парламентську форму правління. У зв'язку зі вступом на посаду нового президента уряд Вірменії подасть у відставку. Прем'єр-міністр буде обраний правлячою партією або правлячою коаліцією.

Армену 64 роки. У 1991-1996 роках він обіймав посаду тимчасового повіреного у справах Вірменії, потім - посла Вірменії у Великобританії. У 1992-1996 роках був старшим послом у Європі, послом Вірменії в Євросоюзі, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі, Ватикані, главою місії Вірменії в ЄС.

У 1996-1997 роках обіймав посаду прем'єр-міністра Вірменії. У 1998-1999 роках був перепризначений послом Вірменії у Сполученому Королівстві та Ватикані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram