ГоловнаСвіт

Трампу сподобалася ідея влади Китаю зняти обмеження на термін правління Сі Цзіньпіна

“Я думаю, це чудово. Може бути, і нам теж варто спробувати один раз".

Трампу сподобалася ідея влади Китаю зняти обмеження на термін правління Сі Цзіньпіна
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп схвально відгукнувся про пропозицію Комуністичної партії Китаю зняти обмеження в два терміни правління для лідера країни, повідомляє Мeduza.

Про це він заявив на закритій зустрічі зі спонсорами Республіканської партії США в своєму маєтку Мар-о-Лаго у Флориді, повідомляє CNN. Телеканал стверджує, що йому вдалося отримати аудіозапис розмов під час зустрічі (сам запис не опубліковано).

"Тепер він довічний президент. Президент до кінця життя. Ні, він чудовий. І подивіться, йому вдалося це зробити. Я думаю, це чудово. Може бути, і нам теж варто спробувати один раз", - висловився Трамп.

Нагадаємо, Компартія Китаю в кінці лютого запропонувала скасувати пункт конституції, який обмежує владу голови КНР двома п'ятирічними термінами. Ця пропозиція в березні розгляне вищий законодавчий орган країни - Всекитайські збори народних представників (ВЗНП).

Сі Цзіньпін став головою КНР в 2013 році. Якщо ВЗНП схвалить ініціативу Компартії, Сі Цзіньпін зможе залишатися при владі необмежений час. За чинною конституцією йому довелося б покинути свій пост не пізніше 2023 року.

Сі Цзіньпіна переобрали головою Компартії Китаю в жовтні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram