ГоловнаСвіт

США пообіцяли ввести нові санкції проти Росії в найближчі 30 днів

Втручання РФ в американські вибори не залишиться без покарання.

США пообіцяли ввести нові санкції проти Росії в найближчі 30 днів
Стивен Мнучин
Фото: Albin Lohr-Jones /ABACA USA/Newscom

Влада США введе новий пакет санкцій щодо Росії протягом найближчих 30 днів.

Про це у вівторок заявив міністр фінансів США Стівен Мнучин під час виступу в Каліфорнійському університеті, повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на Bloomberg.

Раніше протягом слухань у Сенаті Мнучин повідомив, що робота над санкціями триває і незабаром вони стануть реальністю. Минулого тижня про підготовку санкцій проти деяких російських громадян заявив і держсекретар США Рекс Тіллерсон. Reuters з посиланням на джерела в Білому домі повідомляв, що нові санкції щодо Росії у відповідь на гадане втручання у вибори американського президента готуються, а зволікання з ними пов'язане зі складністю юридичної процедури.

30 січня міністерство фінансів США оприлюднило "кремлівську доповідь" - список наближених до президента Росії Володимира Путіна осіб, проти яких можуть бути введені санкції. У документ увійшли 210 осіб. Серед них - усі члени уряду Росії, співробітники адміністрації Путіна, голови держкорпорацій, керівники правоохоронних відомств і олігархи.

16 лютого спецпрокурор США Роберт Мюллер представив перші результати розслідування.

Звинувачення у втручанні в кампанію виборів американського президента висунено співробітникам "Агентства інтернет-досліджень", відомого як "фабрика тролів", і особисто Євгену Пригожину, якого називають другом Володимира Путіна. Саме його звинувачують у фінансуванні проекту "інформаційної війни" проти США. Про Пригожина в останні місяці говорять не тільки як про "друга Путіна", а й як про людину, що має свої інтереси в Сирії і прямі зв'язки з ПВК Вагнера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram