ГоловнаСвіт

У Каліфорнії поліція запобігла можливій новій масовій стрілянині у школі

У будинку потенційного стрільця під час обшуку було виявлено "багато зброї і набоїв".

У Каліфорнії поліція запобігла можливій новій масовій стрілянині у школі
Полиция
Фото: imgarcade.com

Лише через кілька днів після кривавої стрілянини в старшій школі у штаті Флорида в південній Каліфорнії могла відбутися схожа трагедія, якій запобігли місцеві служби правопорядку.

Про це повідомив американський телеканал CBS News.

Зокрема, як поінформували в офісі шерифа округу Лос-Анджелес, охоронець у вищій школі Ель Каміно міста Віттієр затримав "розлюченого учня", який погрожував відкрити вогонь у школі в п'ятницю, лише через два дні після того, як у Флориді відбулася кривава стрілянина, яка забрала життя 17 людей.

Пізніше прес-секретар офісу шерифа Ніколь Нішида повідомив, що в будинку учня під час обшуку було виявлено "багато зброї і набоїв".

За інформацією ЗМІ, вік підозрюваного - 17 років. Він погрожував піти зі школи додому і повернутися зі зброєю після того, як посперечався з учителем через використання навушників під час заняття, що заборонено правилами школи.

Поки що не уточнюють, яке рішення ухвалено стосовно підлітка, як він отримав доступ до зброї і хто є її власником. У зв'язку із цим місцева влада обіцяє провести спеціальну прес-конференцію.

Нагадаємо, стрілянина у школі імені Марджорі Стоунман Дуглас у Флориді стала найкривавішою за кількістю жертв з 2012 року. Під час нападу на школу "Сенді-Хук" 2012 року загинули 26 осіб.

Обвинувачений у масовому вбивстві - 19-річний Ніколас Круз - через годину був затриманий і повністю визнав провину. Після трагедії Трамп доручив Мін'юсту заборонити продаж пристроїв для скорострільної стрільби з гвинтівок. Згодом Трамп запропонував озброїти вчителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram