ГоловнаСвіт

Американських дипломатів не допустять до спостереження за виборами в Росії

Громадян США, які приїдуть у РФ у рамках місії БДІПЛ ОБСЄ, до спостереження за виборами допустять.

Американських дипломатів не допустять до спостереження за виборами в Росії
Сергей Рябков

Американські дипломати і працівники американських закордонних установ у Росії не будуть допущені до спостереження за майбутніми президентськими виборами в РФ.

Про це заявив "Интерфаксу" заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков.

"Громадяни США, які включаються до складу місії бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ зі спостереження за виборами, зрозуміло, зможуть виконати всі відповідні функції на виборах президента Російської Федерації", - сказав Рябков.

"Що стосується американських дипломатів і співробітників американських закордонних установ у Російській Федерації, то вони не будуть допущені до цього процесу з урахуванням того, що під час виборів у США в 2016 році співробітникам російських закордонних установ у США в такій можливості було відмовлено", - додав заступник міністра.

За його словами, "відповідно, незабаром після цієї відмови МЗС Росії офіційно повідомило посольство США в Москві про те, що на майбутніх у нас виборах дипломати і співробітники американських генеральних консульств у Росії допущені до спостереження не будуть".

"Але ще раз повторюю, що це не стосується тих громадян США, які приїдуть до нас у рамках місії БДІПЛ ОБСЄ зі спостереження за виборами", - наголосив Рябков.

Нагадаємо, раніше в лютому МЗС РФ заявило про наявність доказів "втручання" Заходу в вибори в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram