ГоловнаСвіт

Клімкін про передачу озброєнь з Криму: "Ми не будемо робити нічого, що загрожуватиме нашій політичній або юридичній позиції

На думку міністра, факт діалогу з приводу повернення Києву зброї стане для РФ політичним і юридичним аргументом.

Клімкін про передачу озброєнь з Криму: "Ми не будемо робити нічого, що загрожуватиме нашій політичній або юридичній позиції
Павел Климкин
Фото: 24.ua

Голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна не буде робити нічого, що загрожуватиме її політичній або юридичній позиції щодо окупованого Криму.

З такою заявою він виступив на прес-конференції в МЗС Данії, відповідаючи на запитання журналістів про те, на якій стадії знаходиться розгляд пропозиції президента РФ Володимира Путіна забрати озброєння з Криму, передає LB.ua

"Ми не будемо робити нічого, що загрожуватиме нашій політичній або юридичній позиції щодо окупованого Криму, - сказав він. - Якщо ви звернетеся до міжнародного права, і тут у нас є відома Гаазька конвенція 1907 року, там сказано, що зброя може бути повернута після встановлення миру і нормальних відносин".

"Якщо Росія буде використовувати сам факт якогось діалогу щодо повернення якоїсь зброї, при чому ми не знаємо ні про яку зброю, ні в якому вона стані, це стане для неї політичним і юридичним аргументом. Ось цього ми за визначенням не допустимо. Це як приклад, чому нам так важливі наші політична і юридична позиція", - зауважив голова МЗС.

Нагадаємо, раніше Путін заявив про готовність передати українській стороні її бойову техніку, що залишилася в Криму після анексії півострова. При цьому він зазначив, що українська техніка "знаходиться в жалюгідному стані".

Командувач ВМС України Ігор Воронченко зазначив, що до заяв Путіна про техніку треба ставитися обережно, щоб не стати "розмінною картою в кремлівській грі".

Згодом Клімкін заявив, що Київ не погодиться на повернення озброєння, яке залишилося в Криму, до завершення війни і повернення територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram