ГоловнаСвіт

Лідери корсиканських націоналістів проігнорували обід з Макроном

Минулими вихідними на Корсиці відбувся багатотисячний мітинг прихильників націоналістів.

Лідери корсиканських націоналістів проігнорували обід з Макроном
Эммануэль Макрон
Фото: EPA/UPG

Голови націоналістичних сил Корсики проігнорували "республіканський обід", на який їх у середу запросив президент Франції Еммануель Макрон, що перебуває на острові з офіційним візитом.

Про це повідомляє Le Monde

"Уся територіальна громада не братиме участі в обіді в зв'язку з подіями вчорашнього дня (...), що був доволі непростим", - прокоментував причину бойкоту депутат корсиканського парламенту Жан-Фелікс Аквавіва.

Увечері 6 лютого голови націоналістичного руху острова - голова виконавчої ради Корсики Жиль Сімеоне і спікер Асамблеї Корсики Жан-Гі Таламоні, провели двогодинну зустріч з Макроном за закритими дверима, після якої не було зроблено ніяких заяв. Але пізніше Сімеоне і Таламоні заявили, що бойкотуватимуть "республіканський обід".

У грудні 2017 року корсиканські націоналісти отримали перемогу на виборах. Вони домагаються офіційного статусу корсиканської мови і права блокувати покупку нерухомості нерезидентами. Уряд Франції заявив, що відкритий до деяких змін у його відносинах з Корсикою, водночас відкинувши найбільш символічні вимоги, як-от мовне питання. Це обурило націоналістичних лідерів, які закликали корсиканців приєднатися до маршу протесту в суботу напередодні візиту Макрона на острів.

Минулими вихідними на Корсиці відбувся багатотисячний мітинг прихильників націоналістів, які вимагали від офіційного Парижа почати діалог про надання острову ширших прав.

Як повідомляли раніше сьогодні, Макрон пообіцяв націоналістам Корсики врахувати їхні вимоги про ширшу автономію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram