ГоловнаСвіт

Туреччина згодна тільки на повноцінне членство в ЄС, - Ердоган

"Ми хочемо повноцінного членства в Євросоюзі. Інші варіанти нас не влаштовують".

Туреччина згодна тільки на повноцінне членство в ЄС, - Ердоган
Реджеп Тайип Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина не згодна на жодні варіанти співпраці з Євросоюзом, окрім вступу в ЄС.

Про це він заявив в інтерв'ю італійській газеті La Stampa перед своїм візитом в Італію і Ватикан, передає RFI.

"Ми хочемо повноцінного членства в Євросоюзі. Інші варіанти нас не влаштовують", - заявив турецький лідер, додавши, що ЄС "повинен виконувати свої обіцянки", сказав Ердоган".

"Євросоюз блокує подальші переговори і дає зрозуміти, що прогрес цих переговорів залежить тільки від нас. Це несправедливо. Так само, як і пропозиції окремих країн ЄС про інші варіанти, ніж вступ", - заявив він.

Турецький президент також вказав на те, що його країна відіграє важливу роль у питанні сирійських біженців. "Ми важливі, оскільки затримуємо мігрантів зі Сходу, які хочуть потрапити в Європу, а також гарантуємо стабільність і безпеку Європи", - заявив він.

Заява турецького лідера про членство в ЄС стала відповіддю на пропозицію, озвучену на початку січня протягом візиту Ердогана у Францію. Під час зустрічі з президентом Ердоганом Еммануель Макрон запропонував Туреччині укласти договір про партнерство, оскільки переговори про вступ у ЄС заблоковано ось уже кілька років поспіль.

За час свого одноденного візиту президент Туреччини зустрінеться з Папою Римським Франциском, президентом і прем'єр-міністром Італії, а також з декотрими італійськими підприємцями.

Нагадаємо, що 2016 року Європарламент прийняв резолюцію про призупинення переговорів про членство Анкари через жорсткі дії турецької влади щодо опозиції після спроби держперевороту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram