ГоловнаСвіт

У Росії пропагандист і журналіст побилися в прямому ефірі через Сталіна

Опоненти не зійшлися в думці про роль Йосипа Сталіна у Великій Вітчизняній війні.

У Росії пропагандист і журналіст побилися в прямому ефірі через Сталіна
Фото: kp.ru

Публіцист, пропагандист політики президента РФ Володимира Путіна Максим Шевченко та історик-журналіст Микола Сванідзе побилися під час прямого ефіру на радіостанції "Комсомольская правда", повідомляє kp.ru.

Відзначається, що опоненти обговорювали питання "Чи є сталінізм хворобою, яку треба лікувати" і не зійшлися в думці про роль Йосипа Сталіна у Великій Вітчизняній війні.

"Шевченко в ефірі запевняв, що ні, мовляв, сталінізм треба вивчати і підходити до нього з позиції історії як науки. А Сванідзе намагався довести, що це не просто хвороба, але ще й заразна. Ось, мовляв, Шевченко ніколи не був сталіністом, а тут на тобі - почав захищати "батька народів". На що Шевченко, звичайно, відповідав, що не захищає, що це брехня", - йдеться в повідомленні.

"Він довів країну до війни з Гітлером у катастрофічному стані. До кінця 41-го року у нас в німецькому полоні було 3,8 мільйона осіб", - сказав Сванідзе про Сталіна під час бесіди у передачі "Радиорубка".

У відповідь Шевченко заявив, що Сванідзе "плює на могили" радянських солдатів. Після цього Сванідзе назвав його "мерзотником" і заявив, що йому потрібно "дати по морді". Після цього між журналістами почалася бійка.

Нагадаємо, народні депутати Олександр Вілкул та Володимир Парасюк побилися після участі в ефірі на телеканалі "112 Україна". Парасюк видряпав на капоті автомобіля Вілкула "ВЛК ПНХ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram