ГоловнаСвіт

Туреччина відкинула повідомлення про цивільних, які загинули під час військової операції в Сирії

У Міноборони Туреччини стверджують, що військову операцію можна було б закінчити за 15 днів.

Туреччина відкинула повідомлення про цивільних, які загинули під час військової операції в Сирії
Турецкие танки на границе с Сирией
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони Туреччини Нуреттін Чаніклі заявив, що турецька військова операція в сирійському районі Афрін могла б закінчитися за 15 днів, якщо б не мирні жителі.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

Міністр, виступаючи у парламенті, заявив, що жертв серед цивільного населення в результаті операції "Оливкова гілка" немає.

"У нас є 29 загиблих: п'ять військових турецької армії і 24 - "Вільної сирійської армії" з початку операції в районі Афрін", - сказав міністр, говорячи про союзну турецьку армію коаліції "Вільна сирійська армія".

За його словами, під час військових дій загинули 649 бійців "Загонів народної самооборони" (YPG), яких влада Туреччини вважає відгалуженням забороненої в країні "Робочої партії Курдистану".

"Турецькі ВПС знищили 458 цілей, які використовувалися для укриття і зберігання боєприпасів. Під час наземної операції було уражено 4370 цілей", - сказав він.

Раніше опозиційні "Демократичні сили Сирії" заявили, що за перший тиждень військової операції Туреччини загинуло понад 100 мирних жителів і бійців на підконтрольній курдам території в районі Афрін.

Нагадаємо, турецька військова операція "Оливкова гілка" на півночі Сирії триває з 21 січня. Водночас турецькі війська ведуть бої переважно з курдським військом, зокрема - "Загонами народної самооборони" (YPG), яких Анкара називає терористами, вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині "Робочої партії Курдистану".

Після початку військової операції у Туреччині було затримано більш ніж 300 супротивників бойових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram