ГоловнаСвіт

Представники сирійської опозиції прилетіли в Сочі, але відмовилися від переговорів

Під час промови глави МЗС РФ група делегатів звинуватили Москву у вбивстві мирних жителів в Сирії.

Представники сирійської опозиції прилетіли в Сочі, але відмовилися від переговорів

Представники сирійської опозиції, які прилетіли на Конгрес національного діалогу Сирії в Сочі, відмовилися в ньому брати участь. Сирійські опозиціонери відмовилися покидати сочинський аеропорт після того, як побачили, що в ньому у зв'язку з конгресом вивішено лише державні прапори Сирії, передає Німецька хвиля.

Представляти на зустрічі їхні інтереси буде турецька делегація, повідомило у вівторок, 30 січня, МЗС Туреччини.

За даними турецького державного агентства Анадолу, від участі в конференції відмовилися представники "арабських, туркоманських і курдських племен". Яка з груп надала Анкару право представляти її на форумі, не вказується.

Тим часом понад 10 осіб сирійських опозиціонерів увійшли до складу президії Конгресу національного діалогу Сирії, повідомляє "Интерфакс".

Між тим під час промови глави МЗС РФ Сергія Лаврова на конференції група делегатів висловлювали невдоволення, викрикуючи звинувачення на адресу Москви у вбивстві мирних жителів в Сирії. Водночас кілька інших делегатів під час промови Лаврова підвелися зі своїх місць і висловили свою підтримку діям РФ.

Найважливіша група сирійської опозиції, а також сирійські курди відмовилися від участі в конференції ще раніше. Опозиційний Сирійський комітет із переговорів (СКП) у ніч на 27 січня повідомив про рішення бойкотувати сочинську зустріч у зв'язку з тим, що уряд Сирії і Москва не забезпечили виконання необхідних зобов'язань. Конгрес у Сочі може підірвати зусилля ООН як посередника в мирних переговорах, вказав СКП.

Зі свого боку сирійські курди за кілька днів до початку конгресу заявили, що не хочуть брати участь в дискусії про припинення військового конфлікту в Сирії, поки триває турецький наступ на Афрін.

Конгрес національного діалогу Сирії, що проходить 29-30 січня в Сочі, організований РФ, Туреччиною та Іраном. Переговори проходять паралельно з міжсирийськими переговорами під егідою ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram