ГоловнаСвіт

Китай інвестував у Німеччину рекордну суму

Кількість інвестиційних угод між КНР і ФРН зменшилася.

Китай інвестував у Німеччину рекордну суму

Обсяг інвестицій Китаю в економіку Німеччини в 2017 році сягнув рекордної суми - майже €11,2 млрд.

Про це повідомляє Deutsche Welle

"Китайські інвестори побили в 2017 році рекорд за обсягом інвестицій у німецьку економіку. Згідно з дослідженням консалтингової компанії EY (Ernst & Young), опублікованому в середу, 24 січня, за цей період китайці вклали в економіку ФРН $13,7 млрд (близько €11, 2 млрд), придбавши на них 54 підприємства - повністю або частково. Таким чином, було побито інвестиційний рекорд 2016 року, коли Китай витратив на придбання німецьких активів на мільярд доларів менше, що вже тоді було найвищим показником за всю історію", - йдеться в повідомленні.

Паралельно в EY відзначили, що, незважаючи на збільшення суми інвестицій, кількість інвестиційних угод дещо зменшилася. У 2016 році китайські інвестори уклали угод з придбання німецьких активів на 20 більше, ніж у 2017-му. 

У Федеральному об'єднанні торгово-промислових палат Німеччини (DIHK) рекордні інвестиції з Китаю оцінюють як загалом позитивну тенденцію. "Таким чином Китай сприяє добробуту Німеччини", - заявив президент DIHK Ерік Швайцер (Eric Schweitzer) в інтерв'ю німецькій газеті Neue Osnabrucker Zeitung.

Німеччина є однією з лідерів серед країн Європи за обсягом китайських інвестицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram