ГоловнаСвіт

Євросоюз має намір удвічі скоротити "чорний список" податкових гаваней

Рекомендоване виключення Панами з "чорного списку" може спричинити особливий протест.

Євросоюз має намір удвічі скоротити "чорний список" податкових гаваней

У Євросоюзі запропонували виключити вісім юрисдикцій з "чорного списку" податкових гаваней, схваленого ЄС у грудні.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на європейських чиновників.

При цьому, на думку критиків, такий крок може стати ударом по кампанії ЄС проти ухилення від сплати податків.

На початку грудня країни ЄС вирішили створити так званий "чорний список" податкових гаваней, щоб зупинити найбільш агресивні методи ухилення від сплати податків. Однак тепер 8 із 17 юрисдикцій, які увійшли до списку, будуть виключені з нього, оскільки вони запропонували змінити свої податкові правила, пише агентство з посиланням на документи ЄС.

Юрисдикціями, рекомендованими для виключення, є Панама, Південна Корея, Об'єднані Арабські Емірати, Барбадос, Гренада, Макао, Монголія і Туніс.

Ця пропозиція буде обговорюватися на зустрічі послів ЄС у середу, 17 січня, і, як очікується, буде прийнята міністрами фінансів ЄС на зустрічі, яка відбудеться в Брюсселі наступного тижня.

Юрисдикції, які залишаться в "чорному списку", це Американське Самоа, Бахрейн, Гуам, Маршаллові Острови, Намібія, Палау, Сент-Люсія, Самоа і Тринідад і Тобаго.

ЄС прийняв рішення створити єдиний "чорний список" після чергового витоку офшорних документів під назвою "панамські документи". Рекомендоване виключення Панами може спричинити особливий протест.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram