ГоловнаСвіт

Парламент Греції затвердив пакет жорстких реформ на тлі багатотисячних демонстрацій

Ципрас заявив, що завдяки пакету реформ країна опиниться "лише за крок до завершення кризи".

Парламент Греції затвердив пакет жорстких реформ на тлі багатотисячних демонстрацій
Алексис Ципрас

Парламент Греції на тлі багатотисячних акцій протесту в Афінах і Салоніках затвердив пакет жорстких реформ.

Про це повідомляє Ekathimerini

На думку уряду Греції, відповідний пакет призведе до значного скорочення витрат і реформ, які країна повинна здійснити до закінчення в серпні міжнародної програми надання допомоги, зазначає видання.

Закон про заходи жорсткої економії на 1500 сторінок включає вимоги міжнародних кредиторів Греції про прискорення аукціонів з продажу майна збанкрутілих власників та зміни трудового законодавства, яке ускладнить профспілкам оголошення страйків.

Зазначають, що за пакет проголосували 154 із 300 депутатів. Проти всіх положень пакету висловився 141 депутат від опозиції.

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив депутатам, що завдяки прийняттю пакету реформ країна опиниться "лише за крок до завершення кризи". Він також відкинув заяви опозиції про те, що нове законодавство заборонить право на страйк. "Право на страйк - це священне завоювання робітничого класу. Його не відбирають, і цей уряд не поставить його під загрозу", - сказав він.

15 січня, в день голосування, в парламенті в Афінах і Салоніках близько 20 тисяч людей вийшли на протест проти пакету жорстких реформ. Для розгону демонстрантів, які кидали в поліцію каміння, правоохоронці використовували перцевий газ. Деякі демонстранти також розпилювали в бік поліції червону фарбу. Крім того, в Афінах у понеділок пройшов масштабний страйк працівників громадського транспорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram