ГоловнаСвіт

Влада Китаю попередила про загрозу вибуху палаючого іранського танкера

Знайдено тіло одного з 32 членів екіпажу, які зникли безвісти.

Влада Китаю попередила про загрозу вибуху палаючого іранського танкера
Фото: news.cgtn.com

Біля східного узбережжя Китаю рятувальники продовжують роботи з гасіння пожежі на іранському нафтовому танкері, який загорівся після зіткнення з суховантажем, повідомляє Голос Америки.

На борту танкера знайдено тіло одного з 32 членів екіпажу, які зникли безвісти.

Посилюються побоювання, що танкер, який зіткнувся з вантажним судном в Східно-Китайському морі в суботу ввечері, може вибухнути і затонути, повідомило в понеділок Центральне телебачення Китаю з посиланням на експертів з команди рятувальників.

Рятувальні роботи ускладнюються через негоду, повідомив на брифінгу речник МЗС Китаю Лу Кан.

Масштаб екологічного збитку і розмір нафтової плями ще належить оцінити, але, можливо, мова йде про найсерйознішу аварію з 1991 року, коли 260 тисяч тонн нафти розлилися біля узбережжя Анголи.

Влада Ірану і Китаю підтвердила, що в понеділок були знайдені останки одного з 32 моряків. Голова іранської Організації портів і морського судноплавства Мохаммад Растад повідомив, що тіло було відправлено в Шанхай для ідентифікації. Доля ще 31 моряка невідома.

Танкер Sanchi, оператором якого є провідна іранська нафтотранспортна компанія National Iranian Tanker Co, зіткнувся з судном CF Crystal ввечері в суботу приблизно за 300 кілометрів від узбережжя Китаю поблизу Шанхая і дельти річки Янцзи.

Зареєстрований у Панамі танкер прямував з Ірану до Південної Кореї з 136 тисячами тонн газового конденсату - ультралегкої і вкрай нестабільної вуглеводневої суміші. Такий обсяг еквівалентний приблизно мільйону барелів. C урахуванням світових цін на сиру нафту загальна вартість вантажу становила близько 60 мільйонів доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram