ГоловнаСвіт

Постраждалим унаслідок теракту в Санкт-Петербурзі виплатять по $5,2 тис.

Кількість постраждалих під час вибуху зросла до 13 осіб.

Постраждалим унаслідок теракту в Санкт-Петербурзі виплатять по $5,2 тис.
Фото: EPA/UPG

Постраждалі внаслідок теракту в Санкт-Петербурзі отримають по 300 тис. рублів ($5,2 тис.) з резервного фонду губернатора міста Георгія Полтавченка.

Про це повідомив у Twitter прес-секретар голови регіону Андрій Кібітов.

Соціальному блоку уряду Петербурга губернатор доручив підготувати розпорядження про матеріальну допомогу постраждалим, додав прес-секретар.

Увечері 27 грудня на Кондратіївському проспекті в Санкт-Петербурзі стався вибух у супермаркеті "Перекресток". За даними слідства, там вибухнуло закладений у камері схову саморобний вибуховий пристрій, начинений вражаючими елементами. Під час вибуху постраждали 13 осіб, восьмеро з них перебувають у лікарнях, двох на ранок четверга вже виписали, повідомила 28 грудня віце-губернатор Петербурга з соціальних питань Ганна Мітяніна.

Президент Володимир Путін назвав цей випадок терактом. Директору ФСБ Олександру Бортникову він доручив під час затримання підозрюваних терористів діяти за законом. "Але в разі загрози життю та здоров'ю наших співробітників, наших офіцерів діяти рішуче, в полон нікого не брати, ліквідувати бандитів на місці", - додав він.

Слідчий комітет порушив кримінальну справу за фактом замаху на вбивство двох і більше осіб (частина 3 ст. 30, частина 2 ст. 105 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram