ГоловнаСвіт

Ердоган назвав Асада "терористом", який перешкоджає миру в Сирії

У відповідь МЗС Сирії звинуватило Ердогана у підтримці терористичних груп.

Ердоган назвав Асада "терористом", який перешкоджає миру в Сирії
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав президента Сирії Башара Асада "терористом", з яким не можна пов'язувати мирне врегулювання у цій країні, передає DW.

"Асад, безумовно, терорист, який здійснював державний тероризм", - сказав Ердоган у середу, 27 січня, на прес-конференції під час візиту до Тунісу, передає Reuters.

Він додав, що не бачить Асада на чолі післявоєнної Сирії. "Як ми можемо розглядати майбутнє з президентом Сирії, який вбив майже мільйон своїх громадян?" - зазначив Ердоган.

У відповідь на цю заяву Міністерство закордонних справ Сирії звинуватило Ердогана у підтримці терористичних груп. У міністерстві заявили, що Туреччина повинна припинити втручатися у справи інших держав, передає агентство dpa.

Нагадаємо, раніше в грудні посол Сирії в ООН Башар аль-Джаафарі заявив, що американські і турецькі війська повинні негайно покинути територію Сирії.

Раніше президент Сирії Башар Асад звинуватив Францію у фінансуванні тероризму. Водночас він підкреслив, що через це у Парижа немає права говорити про мирне врегулювання сирійського конфлікту.

За шість років війни в Сирії загинули понад 400 тис. людей, мільйони змушені були залишити свої будинки, що призвело до найважчої міграційної кризи в Європі з часів Другої світової війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram