ГоловнаСвіт

В Індійському океані врятували польського моряка, який півроку дрейфував на човні з котом

За його словами, в травні він відплив з території Комор і попрямував у ПАР, щоб знайти роботу.

В Індійському океані врятували польського моряка, який півроку дрейфував на човні з котом
Фото: скриншот видео

Біля берегів острова Реюньон, що входить у заморські регіони Франції, врятували моряка з Польщі, який близько семи місяців дрейфував в Індійському океані на човні.

Про це повідомляє газета Le Figaro з посиланням на волонтерську організацію "Національне товариство порятунку на морі", передає "Интерфакс".

Човен біля північного берега острова виявили з яхти і викликали рятувальні служби. Жандармерія почала розслідування, щоб уточнити обставини події.

Сам 50-річний чоловік розповів, що він дрейфує в Індійському океані сім місяців. За його словами, у травні він відплив з території Комор і попрямував у ПАР, щоб знайти роботу. Він пересувався на рятувальній шлюпці з пасажирського судна, яку він власноруч удосконалив.

Засоби зв'язку на човні зламалися, і моряк дрейфував між Мальдивами, Індонезією і Маврикієм до тих пір, поки його не виявили. Єдиним його компаньйоном протягом усього цього часу був його кіт.

Зі собою він мав запас їжі на місяць. Чоловік розповів, що раз на день їв суп-локшину, а також те, що зміг виловити з моря.

Нагадаємо, в листопаді в Індії звільнили українців з корабля, який перевозив зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram