ГоловнаСвіт

Три американські міста будуть судитися з Міноборони США

26-річний техаський стрілець, раніше засуджений за домашнє насильство, не був належно внесений у базу даних ФБР.

Три американські міста будуть судитися з Міноборони США
Фото: EPA/UPG

Три американські міста: Нью-Йорк, Сан-Франциско і Філадельфія - подали позов після того, як керівництво військово-повітряних сил США визнало, що не повідомило про кримінальне минуле техаського стрільця.

Про це пише "Голос Америки".

"Це невиконання (обов'язків) в інтересах міністерства оборони призвело до загибелі невинних людей, оскільки зброя потрапила до рук злочинців і тих, хто прагне (заподіяння) незліченної шкоди. Нью-Йорк приєднується до Філадельфії і Сан-Франциско, щоб виступити проти Міністерства оборони і зажадати, щоб воно вело себе відповідно до закону й упорядкувало свою суттєво зіпсовану систему", - наголошено в заяві мера Нью-Йорка Білла де Блазіо.

Керівництво військово-повітряних сил проводить розслідування, яке повинно з'ясувати, чому 26-річний Девін Келлі, який влаштував стрілянину в техаській церкві і вже був засуджений у 2012 році за домашнє насильство, не був належно внесений у базу даних ФБР. Це могло б запобігти придбанню ним на законних підставах гвинтівки, яку він використовував під час нападу на Першу баптистську церкву в Сазерленд-Спрінгс, штат Техас.

Нагадаємо, 5 листопада 26-річний Девін Патрік Келлі - "білий чоловік з військовим минулим" - влаштував стрілянину в церкві американського міста Сазерленд-Спрінгс, штат Техас. У результаті його дій загинули 27 людей, ще 25 були поранені. Самого Келлі застрелили під час погоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram