ГоловнаСвіт

Ангольський супутник російського виробництва не вийшов на зв'язок після запуску з Байконура

Фахівці Роскосмосу намагаються встановити зв'язок із супутником.

Ангольський супутник російського виробництва не вийшов на зв'язок після запуску з Байконура
Архив
Фото: EPA\UPG

"Роскосмос" втратив контакт із першим ангольським супутником "Ангосат", який було запущено з космодрому Байконур 26 грудня і виведено на орбіту ракетою-носієм "Зеніт-2SБ".

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на джерело на космодромі.

"Після відокремлення від розгінного блоку "Фрегат" супутник вийшов на зв'язок, але згодом зв'язок з ним було втрачено, телеметрична інформація перестала надходити", - сказав співрозмовник агентства.

Фахівці намагаються встановити зв'язок із супутником. За інформацією джерела агентства, зв'язок міг перерватися через відмову передавача, цифрової обчислювальної машини або несправності акумуляторних батарей.

Геостанційний супутник зв'язку запустили 26 грудня в 21:00 за Києвом.

Телекомунікаційний супутник було виготовлено в РКК "Енергія" на замовлення Міністерства телекомунікацій та інформаційних технологій Анголи.

Нагадаємо, наприкінці листопада стався невдалий запуск супутника "Метеор" із космодрому Східний. Супутник, який ракета-носій "Союз" повинна була вивести на орбіту, через кілька годин після запуску не вийшов на зв'язок. Розгінний блок "Фрегат" і всі супутники зазнали катастрофи і згоріли в атмосфері. В "Роскосмосі" повідомили, що до події призвела непрогнозована поведінка розгінного блоку після його відокремлення від ракети-носія. Аварійна комісія держкорпорації встановила, що до аварії і подальшого краху ракети-носія з супутниками призвів неправильний алгоритм, вказаний у системі управління розгінного блоку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram