ГоловнаСвіт

Партія президента Франції обрала вибраного ним керівника

Лідером "Вперед, республіко!" став Крістоф Кастанер.

Партія президента Франції обрала вибраного ним керівника
Кристоф Кастанер
Фото: EPA/UPG

Партія президента Франції Еммануеля Макрона "Вперед, республіко!" в суботу, 18 листопада, проголосувала на конгресі в Ліоні за обрання 51-річного Крістофа Кастанера своїм головою.

Як повідомляє RFI, вибір був заздалегідь визначений президентом, і в підсумку Кастанера обрали майже одноголосно.

Досі він був офіційним представником уряду Франції та держсекретарем із взаємодії з парламентом. Основну частину своєї політичної кар'єри Кастанер провів у ролі мера прованського містечка Форкальк'є.

Кастанер обійматиме пост лідера партії протягом трьох років.

Відсутність альтернативних кандидатів у Франції зустріли критикою. За інформацією газети Le Figaro, 52% французів вважали приголомшливим відсутність інших претендентів на цей пост.

Національна рада партії "Вперед, республіко!" обрала також членів Виконавчого комітету. Учасники конгресу мали проголосувати за один з чотирьох запропонованих списків - три з них пропонували альтернативних кандидатів з порівняно невеликим досвідом у політиці, а четвертий, який і здобув перемогу, був складений самим Кастанером і називався "Вперед разом з Кастою!". Цей список складався лише з близьких до Кастанера членів партії.

"Республіка на марші" була заснована Еммануелем Макроном як політичний рух у квітні 2016 року. Незабаром після перемоги Макрона на президентських виборах вона здобула більшість місць у парламенті країни - Національних зборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram