ГоловнаСвіт

Євросоюз скоротить допомогу Туреччині

Суму коштів для Анкари врізали ще на 105 млн євро. 

Євросоюз скоротить допомогу Туреччині
Фото: EPA/UPG

Європейський Союз вирішив скоротити фінансову допомогу Туреччині, яка виплачується в рамках програми підтримки кандидатів у члени ЄС, пише "Німецька хвиля".

У ході обговорення бюджетного плану на 2018 рік у суботу, 18 листопада, було вирішено зменшити суму виділених Анкарі коштів на 105 млн євро порівняно з першим проектом бюджету, який був складений Єврокомісією.

Ще 70 млн євро під питанням. Їх виплатять, лише якщо в Брюсселі побачать прогрес у дотриманні Анкарою принципів правової держави.

Бюджет на наступний рік, який був узгоджений на засіданні Ради ЄС 18 листопада, включає витрати на 144,7 млрд євро. Це на 10 млрд більше, ніж роком раніше. Під час складання бюджету країни Євросоюзу прагнули зберегти "простір для маневру" в разі "непередбачених потреб". Проект бюджету має бути схвалений протягом 14 днів Європарламентом і Радою ЄС.

Туреччина стала офіційним кандидатом у члени Євросоюзу 2004 року. З 2014 по 2020 роки загальні виплати Анкарі в рамках програми підтримки країн-кандидатів мають становити близько 4,5 млрд євро.

Перемови про приєднання Туреччини до ЄС зайшли в глухий кут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram