ГоловнаСвіт

ІДІЛ втратила 95% територій у Сирії та Іраку, - Держдеп

Бойовики ІДІЛ тікають в інші країни.

ІДІЛ втратила 95% територій у Сирії та Іраку, - Держдеп
Фото: islam-today.ru

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) втратила 95% займаної раніше в Сирії і Іраку території.

Про це йдеться в заяві спецпредставника США з питань боротьби з ІДІЛ Бретта Макгерка.

За його словами, це стало можливим завдяки створенню "однієї з найбільших коаліцій в історії", що складається з 74 держав. До неї увійшли члени НАТО, Ліги арабських держав і Євросоюзу.

"З того моменту, як наша коаліція сформувалася в 2014 році, ІДІЛ втратила 95% території, яку вона колись контролювала в Іраку і Сирії. Більш ніж 7,5 мільйона осіб були звільнені від влади ІДІЛ і 2,6 мільйона іракців повернулися додому", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим Макгерк заявив, що бойовики ІДІЛ знаходять собі укриття на різних територіях. "У них скоро закінчаться місця, де можна ховатися. Ми сповнені рішучості зробити, щоб їм не було де сховатися від Лівії, до Філіппін і до Афганістану", - зазначив він.

Окрім того, Макгерк нагадав про необхідність прискорити процес доставки гуманітарної допомоги на звільнені від бойовиків території.

Раніше президенти США і Росії Дональд Трамп і Володимир Путін домовилися боротися з ІДІЛ до "остаточного розгрому", а також погодилися з тим, що конфлікт у Сирії не має "військового рішення", а остаточне політичне врегулювання ситуації в цій країні має бути знайдено в рамках Женевського процесу і резолюції Радбезу ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram