ГоловнаСвіт

Десятки цивільних загинули під час наступу військ Асада на місто Абу-Кемаль

Сирійська армія намагається вибити бойовиків ІДІЛ з міста на кордоні з Іраком.

Десятки цивільних загинули під час наступу військ Асада на місто Абу-Кемаль
Сирийская армия
Фото: EPA/UPG

Десятки мирних жителів були вбиті і поранені в результаті повітряних і наземних ударів з боку сирійської армії і її союзників, що почала наступ на захоплений ісламістами стратегічно важливе місто Абу-Кемаль на кордоні з Іраком.

Про це повідомляє DW з посиланням опозиційну організацію "Сирійська наглядова рада з прав людини", що базується в Лондоні.

Як зазначається, сирійські урядові війська 12 листопада посилили атаки на Абу-Кемаль, - через кілька годин після того, як бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" повернули над ним повний контроль.

Ісламістам вдалося знову захопити Абу-Кемаль ввечері в четвер, 9 листопада. За добу до цього представники сирійського командування заявили про те, що бойовики ІДІЛ повністю вибиті з міста об'єднаними силами сирійської армії і союзних збройних формувань з Іраку та Лівану.

Абу-Кемаль - останнє велике місто в Сирії, що залишається під контролем джихадистів. Вперше його захопила ІДІЛ в 2014 році.

За останні місяці бойовики ІДІЛ були витіснені з більшості територій в Сирії та Іраку. Зараз іракська армія за підтримки США проводить військову операцію зі звільнення від джихадистів міста Рава - останнього оплоту ІДІЛ в Іраку біля сирійського кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram