ГоловнаСвіт

Проти протестуючих філіппінців через приїзд Трампа застосували водомети

Демонстрантів намагалися не пустити під посольство США.

Проти протестуючих філіппінців через приїзд Трампа застосували водомети
протесты на Филиппинах
Фото: EPA\UPG

У столиці Філіппін Манілі поліцейські спецпідрозділи застосували водомети проти більш ніж сотню демонстрантів. Люди протестували через приїзд президента США Дональда Трампа, повідомляє The Independent.

Демонстранти зібралися з плакатами з написами "Dump Trump" (Трамп сміття) і "Down with US Imperialism" (він імперіалізм в США). Спочатку їх заблокували правоохоронці зі щитами і кийками. Водяну зброю використовували, щоб не дозволити протестантам підійти до посольства США в Манілі, куди повинен був навідатися Дональд Трамп.

Трамп повинен був прибути на Філіппіни близько 5 вечора помісного часу для зустрічей з лідерами Асоціації держав Південно-Східної Азії інших країн Східної Азії, які нещодавно завершили саміт Азіатсько-Тихоокеанського регіону і двосторонній візит до В'єтнаму.

Відзначимо, зараз триває азіатське турне Дональда Трампа, яке почалося в Японії 5 листопада і завершиться 14 листопада на Філіппінах. Поїздка Трампа стане найтривалішою закордонною поїздкою для президента США з часів азіатської подорожі Джорджа Буша-старшого в 1991 році.

Нагадаємо, під час подорожі американського президента Азією КНДР звинуватила його в розпалюванні ядерної війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram