ГоловнаСвіт

У Лондоні затримали хорватського олігарха-втікача

Пізніше сьогодні бізнесмен постане перед судом, де йому оберуть запобіжний захід.

У Лондоні затримали хорватського олігарха-втікача
Ивица Тодорич
Фото: glasbrotnja.net

У Лондоні заарештували хорватського бізнесмена-втікача Івіцу Тодорича (Ivica Todoric), якого підозрюють у фальсифікації рахунків із метою приховати борги його компанії, яка постраждала внаслідок кризи.

Про це повідомляє агентство AFP

66-річний Тодорич очолював один із найбільших хорватських концернів Agrokor, який займається продуктами харчування і ритейлом.

У жовтні влада Хорватії видала європейський ордер на арешт Тодорича. Пізніше сьогодні він повинен з'явитися в суд Лондона, де йому оберуть запобіжний захід.

Agrokor значно збільшив свій борг через агресивне розширення і дорогі позики і зіткнеться з процедурами банкрутства, якщо процес реструктуризації не буде успішним до липня 2018 року. Дві третини співробітників компанії перебувають у Хорватії, інші - в сусідніх Боснії, Сербії та Словенії.

Криза вибухнула в січні, коли Agrokor відмовився від кредитної угоди з міжнародними кредиторами, що викликало уповільнення доходів від облігацій.

Компанія заборгувала, зокрема, двом російським банкам - Сбербанку і ВТБ, яким вона винна 1,1 млрд євро і 300 млн євро відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram