ГоловнаСвіт

У Москві через повідомлення про бомби евакуйовані десятки будівель і 100 тис. осіб

За один день надійшло близько 130 дзвінків, жоден з них не підтвердився.

У Москві через повідомлення про бомби евакуйовані десятки будівель і 100 тис. осіб
Фото: twitter.com/Pupshev

У Москві в п'ятницю, 6 жовтня, проводяться масові евакуації через надходження повідомлень про замінування будівель, передає Німецька хвиля.

Протягом дня надходили повідомлення про закладені бомби у низці торгових центрів, а також у школах, дитсадках, готелях, аеропортах, на вокзалах і в інших місцях. Поліція та кінологи перевіряють повідомлення, жодне з них не підтверджується.

За даними ТАСС, всього за один день надійшло близько 130 дзвінків. В результаті спецзаходів евакуйовано близько ста тисяч людей. Були прийняті повідомлення про загрозу вибуху на Курському, Київському і Ризькому вокзалі в Москві, а також в аеропортах Шереметьєво, Внуково і Жуковському. Крім цього, були евакуйовані всі люди з будівлі Московської обласної думи - депутати, працівники апарату та технічний персонал.

Джерело в екстрених службах повідомило виданню РИА Новости, що співробітники поліції Москви після надходження анонімних дзвінків про замінування за добу перевірили 85 об'єктів із 130.

За даними на 22:20 за московським часом, були евакуйовані близько 84 тисяч осіб.

Напередодні глава ФСБ Олександр Бортніков повідомив, що за організацією масових неправдивих викликів про бомби в 50 регіонах Росії стоять четверо росіян. За інформацією ФСБ, вони перебувають за кордоном, а дзвінки здійснюють за допомогою IP-телефонії. Водночас у них є спільники на території Росії.

Бортніков додав, що збитки від фальшивих дзвінків у перші дні становили більш ніж 300 млн рублів. Вони почалися на початку вересня і тривають досі.

За інформацією "Комерсанта", слідство схиляється до версії про те, що за анонімними повідомленнями про бомби стоять прихильники терористичного угруповання "Ісламська держава". Частина дзвінків відбувалася з Бельгії.

Нагадаємо, раніше у Росії заявили, що понад 90% дзвінків про замінування надходили з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram