ГоловнаСвіт

У Росії заявили, що більш ніж 90% дзвінків про неправдиве замінування надходили з України

Дзвінки нібито надходять через інтернет-канали із території України.

У Росії заявили, що більш ніж 90% дзвінків про неправдиве замінування надходили з України
Фото: twitter.com/Pupshev

Технічні дослідження показали, що більш ніж 90% анонімних дзвінків про загрозу вибуху в російських містах надходили через інтернет-канали з території України.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на поінформоване джерело.

За словами співрозмовника агентства, результати фонетичного аналізу також свідчать про те, що дзвінки надходили з території України.

Раніше джерело РИА Новости в силових структурах повідомляло про наявність оперативної інформації, яка підтверджує, що дзвінки надходять з території України.

З 11 вересня правоохоронні органи в великих містах Росії отримують десятки фальшивих дзвінків про загрозу вибуху. У Пермі, Владивостоці, Красноярську, Брянську, Єкатеринбурзі, Новосибірську, Магадані, Уфі, Омську, Челябінську й інших містах пройшла масова евакуація з адміністрацій, освітніх установ, торгових центрів і вокзалів.

Напередодні в Москві евакуювали декілька торгових центрів, вокзалів і ВНЗ. Усього в російській столиці було евакуйовано близько 100 тис. осіб. Усі повідомлення про мінування виявилися помилковими.

ФСБ порушила справу за фактом низки анонімних дзвінків про замінування. Відомство розглядає кілька версій того, що відбувається, в тому числі сплановану атаку з боку іншої держави.

Голова руху "Християнська держава - Свята Русь" Олександр Калінін у "ВКонтакте" заявив, що масова евакуація може бути пов'язана з діями супротивників фільму "Матильда" Олексія Учителя. Він розповів, що раніше на ім'я організації надійшов лист. Його автори повідомили, що планують проводити "інформаційні атаки на кінотеатри і об'єкти інфраструктури Росії" в рамках "загальноправославної кампанії" проти фільму "Матильда".

Екс-прокурор анексованого Криму, нині депутат Держдуми Росії Наталія Поклонська послідовно виступає за заборону фільму Олексія Учителя "Матильда". Вона вважає, що картина, яка розповідає історію роману спадкоємця престолу Миколи (майбутнього імператора Миколи II) з балериною Матильдою Кшесинською, ображає почуття віруючих. Поклонську підтримали сотні радикально налаштованих православних росіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram