ГоловнаСвіт

У великих містах Росії пройшла масова евакуація з ТЦ, шкіл та вишів

За деякими даними, ІДІЛ готує на території РФ серії терактів. 

У великих містах Росії пройшла масова евакуація з ТЦ, шкіл та вишів
Фото: vesti.ru

У Росії в Пермі, Владивостоці, Красноярську, Брянську, Єкатеринбурзі, Новосибірську, Магадані, Уфі, Омську, Челябінську й Ставрополі в понеділок і вівторок пройшла масова евакуація через неправдиві повідомлення про закладені бомби.

Видання "Аргументи і факти" в Пермі повідомляє з посиланням на регіональне міністерство територіальної безпеки, що 12 вересня до семи міських шкіл надійшли анонімні дзвінки про закладені вибухові пристрої. З навчальних закладів евакуювали 5706 людей. Оперативні служби проводять обстеження будівель.

Адміністрація Пермі повідомила, що в освітніх закладах були скасовані заняття. Керівникам дошкільних освітніх закладів доручили посилити заходи безпеки.

Місцеве видання 59.ru опублікувало лист антитерористичної комісії Омської області, в якому говориться, що російські правоохоронні органи мають інформацію про те, що ватажкам терористичного угруповання "Ісламська держава" "дано вказівки про здійснення на території Росії серій терористичних актів, які мають викликати широкий суспільний резонанс". 

В управлінні МВС по Омській області повідомили "Інтерфаксу", що до екстрених служб регіону 11 вересня надходили дзвінки з повідомленнями про замінування ряду об'єктів, але точне число назвати відмовилися. Співробітники поліції відзначили, що жодних підозрілих небезпечних предметів ніде виявлено не було.

Агентство Deita.ru пише, що 12 вересня в поліцію Примор'я надійшли дзвінки з інформацією про замінування великих торгових центрів, вишів та місць великого скупчення людей. У регіональному МВС повідомили, що особа, яка телефонувала уточнюється і вживають усіх необхідних заходів для гарантування безпеки людей.

Е1 передає, що вночі проти 12 вересня в Єкатеринбурзі були евакуйовані торговий центр "Грінвіч", будівля Південного автовокзалу й діловий центр "Маршал". У прес-службі управління МВС по Свердловській області виданню повідомили, що не виявили небезпечних предметів, і відмовилися назвати кількість об'єктів, про мінування яких заявляли.

За останні два дні евакуація також відбувалася в торгових центрах, автовокзалах і навчальних закладах Красноярська, Челябінська, Ставрополя, Уфи, Брянська та Магадана.

Раніше URA.ru повідомило з посиланням на користувачів соцмереж, що в Сургуті 12 вересня відбуватимуться масштабні перевірки автомобілів у різних частинах міста. Місцеві жителі розповіли, що в місті "купа людей в камуфляжі, з автоматами". У прес-службі керівництва управління ФСБ по Тюменській області SiTV пояснили, що в регіоні проходять антитерористичні навчання.

Нагадаємо, що в серпні в Сургуті чоловік поранив ножем вісьмох людей. Нападник був ліквідований поліцейськими. Відповідальність за напад взяла на себе ІДІЛ, але справу не розслідують як теракт.  Російські телеканали проігнорували різанину в Сургуті.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram