ГоловнаСвіт

Посла КНДР оголосили персоною нон ґрата в Перу

Перу неодноразово протестувала проти діяльності Північної Кореї.

Посла КНДР оголосили персоною нон ґрата в Перу
Фото: EPA/UPG

Перу оголосила персоною нон ґрата посла Північної Кореї і висилає його з країни.

Про це повідомляє "ЛIГАБiзнесIнформ" з посиланням на МЗС Перу.

"Уряд Перу прийняв рішення оголосити персоною нон ґрата посла Північної Кореї (КНДР). Пан Кім Хак Чхоль повинен покинути територію країни впродовж максимум п'яти днів", - ідеться в повідомленні.

Повідомляють, що це рішення було прийнято в зв'язку з "неодноразовими і кричущими" порушеннямм з боку Пхеньяна резолюції Радбезу ООН щодо дотримання норм міжнародного права і розгортанням ядерної програми.

"Ця політика - серйозна загроза для міжнародного миру та безпеки, а також стабільності в північно-східній Азії і в світі загалом", - наголошує дипломатичне відомство Перу.

Перу неодноразово протестувала проти діяльності Північної Кореї, направляючи ноту протесту, а також скорочуючи дипломатичну місію посольства КНДР у Лімі з шести чоловік до трьох. Також відомство підтверджує свою прихильність до мирного врегулювання суперечок і суворої відповідності з резолюціями Ради Безпеки ООН.

Нагадаємо, минулого тижня Мексика оголосила посла Північної Кореї персоною нон ґрата. А напередодні Радбез ООН одностайно схвалила нові санкції проти КНДР у відповідь на шосте поспіль ядерне випробування Пхеньяна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram