ГоловнаСвіт

Міністр оборони Нідерландів пішла у відставку через загибель миротворців у Малі

Голова Збройних сил Нідерландів також має намір піти у відставку.

Міністр оборони Нідерландів пішла у відставку через загибель миротворців у Малі
Жанин Хенис
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони Нідерландів Жанін Хеніс пішла у відставку після того, як стало відомо про помилки її відомства під час організації роботи місії ООН в Малі.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Минулого тижня Комітет безпеки опублікував свої висновки про інцидент 6 червня 2016 року, коли в результаті мінометного обстрілу загинули двоє солдатів, а ще одного було поранено. Комітет дійшов висновку, що міністерство поставило безпеку і медичні стандарти нижче від досягнення стратегічних цілей.

Хеніс заявила про свою відставку під час дебатів у парламенті за кілька днів до того, як у Нідерландах мали змінитися коаліція і уряд. За її словами, генерал Том Міддендорп, голова Збройних сил Нідерландів, також піде у відставку у відповідь на жорсткий висновок Комітету безпеки.

Голландці, які спочатку надавали вертольоти "Апачі" малійській миротворчій місії, знижують рівень своєї участі в цій місії.

Миротворча місія в Малі почалася 2014 року після того, як Франція очолила військову кампанію з витіснення ісламістських бойовиків з півночі країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram