ГоловнаСвіт

Орбан розглядав варіант застосування збройних сил Угорщини на території України, - ЗМІ

Для "захисту угорської діаспори" на українській території.

Орбан розглядав варіант застосування збройних сил Угорщини на території України, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розглядав варіант застосування збройних сил Угорщини на території України.

Про це йдеться в статті «Угорщина: що стоїть за войовничою риторикою проти Києва».

"Мова йде про те, що Віктор Орбан поставив Міноборони Угорщини завдання проаналізувати варіанти дій силових структур Угорщини для захисту угорської діаспори на українській території", - йдеться в матеріалі.

Правда, угорські військові сприйняли вказівку без ентузіазму.

Крім того, згідно з їхніми висновками, по-перше, фізичне втручання Угорщини в ситуацію на Закарпатті призведе до критично непередбачуваних наслідків для цієї країни.

По-друге, бойовий потенціал угорської й української армій непорівнянний.

По-третє, стан боєготовності навіть наявних збройних сил Угорщини не дозволяє здійснювати силові акції - більшість бойових підрозділів просто не зможуть висунутися з технікою за межі своїх баз.

Єдине, що видається можливим, то це організація в Угорщині пунктів прийому біженців з України, "які постраждали від антиугорських акцій центральної влади". До слова, такий самий варіант відпрацьовувався і в момент активної фази Революції Гідності 2013-2014 рр.

Як повідомляли, Угорщина пообіцяла "боляче вдарити по майбутньому України" у відповідь на підписання закону "Про освіту" президентом Петром Порошенком. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина блокуватиме будь-які ініціативи України в напрямку європейської інтеграції й у рамках участі в програмах "Східного партнерства".

Голова Комітету з міжнародних справ ВР Ганна Гопко заявила, що погрози Угорщини блокувати євроінтеграційні процеси України через закон "Про освіту" є наслідками "теплих зв'язків з путінським режимом" і низькою політичною культурою будапештських політиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram