ГоловнаСвіт

У Білорусі підполковник ГРУ закликав православних долучитися до "війни за святу Русь"

За його словами, тероризм придумали американці, щоб швидше розпочати Третю світову і знищити Росію.

У Свято-Єлизаветинському жіночому монастирі Мінська в неділю, 10 вересня, відбулася пропагандистська лекція підполковника російської військової розвідки ГРУ Антона Маньшина, повідомляє Наша Нива.

"Незабаром на нашу Батьківщину, яка називається Свята Русь - без поділу на Білу, Малу і Велику, - чекає серйозне випробування війною. Нашим чоловікам, присутнім тут, ця інформація особливо стане в нагоді. Бо я впевнений, що вони візьмуть у ній участь", - заявив, зокрема, підполковник, який називає себе "воїном Христовим Антонієм".

Фото: Наша Нива
Маньшин заявив, що пройшов дві війни в Чечні, брав участь у подіях на Донбасі, "засвітився" і в Сирії. При цьому свої дії тероризмом не вважає. І взагалі, запевнив він, такого поняття, як "тероризм", нібито не існує.

"Світового тероризму не існує. Не вірте в цей міф, який поширюють ЗМІ! Тероризм придумали американці і британці, щоб швидше почати Третю світову війну, щоб знищити Росію", - упевнений він.

Нагадаємо, 14-20 вересня відбудуться спільні російсько-білоруські військові навчання. Відповідно до заяв Москви, в навчаннях візьмуть участь не менш ніж 13000 військовослужбовців, проте західні фахівці вважають, що насправді їх буде близько 100 тис. За інформацією литовської іноземної розвідки, ймовірний сценарій навчань - збройний конфлікт з НАТО.

У Міноборони Британії заявили, що мета

навчань "Захід-2017" - спровокувати НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram