ГоловнаСвіт

Хейлі може замінити Тіллерсона на посаді держсекретаря США, - Foreign Policy

У Держдепі відмовилися коментувати ситуацію.

Хейлі може замінити Тіллерсона на посаді держсекретаря США, - Foreign Policy
Никки Хейли
Фото: EPA/UPG

Постпред США в ООН Ніккі Хейлі може змінити Рекса Тіллерсона на посаді держсекретаря.

Про це пише The Foreign Policy з посиланням на діючих і екс-чиновників Держдепу.

За словами співрозмовників, останнім часом знову почали з'являтися чутки про те, що Тіллерсон може покинути пост держсекретаря.

"Є дуже сильні чутки, які почалися минулого тижня, що він (Тіллерсон) піде, і вона (Хейлі, - ред.) прийме цю посаду", - сказав чиновник.

The Foreign Policy зазначає, що останнім часом Тіллерсон зберігає мовчання щодо ситуації навколо КНДР. Водночас Хейлі активно коментує позицію США з цього приводу.

"Хейлі також робить новини про політику США щодо Ірану. У своєму виступі в консервативному американському інституті підприємництва у Вашингтоні у вівторок вона дала найбільш докладний опис того, як адміністрація розглядає ядерну угоду Ірану, стверджуючи, що існують підстави для того, щоб президент заявив, що ця угода не відповідає інтересам Америки", - йдеться в повідомленні.

Представник Держдепу, своєю чергою, відмовився коментувати ситуацію.

Раніше телеканал CNN повідомляв, що держсекретар США Тіллерсон може достроково піти у відставку. Пізніше в Держдепі спростували чутки про відставку Тіллерсона. Сам голова Держдепу США запевнив, що він "нікуди не йде".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram