ГоловнаСвіт

Лідер "Шалтай-Болтая" дав свідчення проти своїх соратників

Володимир Анікєєв виступив на суді як свідок.

Лідер "Шалтай-Болтая" дав свідчення проти своїх соратників
Владимир Аникеев
Фото: compromat.ws

Лідер хакерського угруповання "Шалтай-Болтай" Володимир Анікєєв, засуджений за "неправомірне отримання комп'ютерної інформації", дав свідчення проти своїх соратників Костянтина Теплякова і Олександра Філінова, обвинувачених за тією самою статтею.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Пан Анікєєв виступив на суді як свідок звинувачення у нашій справі. Зрозуміло, він повністю підтвердив позицію звинувачення", - повідомила адвокат Філінова Наталія Земскова.

Раніше вона повідомила, що другий фігурант - Тепляков - просив розглянути справу в особливому порядку, тобто без дослідження доказів, але її підзахисний Філінов не погодився з цим, оскільки своєї провини не визнає. Тож справу розглядатимуть згідно із загальним порядком, уточнила адвокат.

Лідера хакерської групи Анікєєва, який повністю визнав провину і уклав угоду зі слідством, Мосміськсуд засудив згідно з особливим порядком на два роки колонії загального режиму. Його захист раніше оскаржив вирок, але в четвер оголосив, що Анікєєв змінив рішення з цього приводу, його адвокати відправили клопотання про відкликання своєї скарги.

Теплякова і Філінова звинувачують у неправомірному доступі до комп'ютерної інформації з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 272 КК РФ). За версією слідства, у 2013-2016 роках вони здійснили неправомірний доступ до охоронюваної законом комп'ютерної інформації групи громадян РФ, а також її копіювання з метою подальшого продажу.

Нагадаємо, на початку липня Анікєєва засудили до двох років колонії. Його справу розглядали в закритому режимі.

Група хакерів "Шалтай-Болтай", або "Анонімний інтернаціонал", спеціалізувалася на перехопленні листування і зломі акаунтів можновладних чиновників, великих фірм і ЗМІ - для продажу в інтернеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram