ГоловнаСвіт

КНДР показала балістичні ракети підводних човнів

У Пхеньяні в суботу пройшов парад на честь дня народження Кім Ір Сена.

КНДР показала балістичні ракети підводних човнів
Фото: twitter.com/UGIndependent

Армія Північної Кореї на параді на честь 105-ї річниці з дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена, який у суботу, 15 квітня, пройшов в Пхеньяні, вперше представила свої балістичні ракети підводних човнів.

Як повідомляє агентство Reuters, нові балістичні ракети підводних човнів (БРПЧ) Pukkuksong-2 потрапили в кадр місцевого телеканалу.

Видання The Independent у своєму Twitter опублікувало фотографію ракети.

Також Reuters з посиланням на збройні сили Південної Кореї зазначає, що КНДР на параді представила і міжконтинентальні балістичні ракети.

На головній площі Пхеньяна вранці в суботу розпочався військовий парад, приурочений до 105-ї річниці з дня народження Кім Ір Сена - засновника північнокорейської держави і діда чинного лідера країни Кім Чен Ина. Парад приймає глава держави. Також на трибуни прийшли й вищі державні чиновники країни.

В липні 2016 року південнокорейські військові заявили, що КНДР провела запуск балістичної ракети з підводного човна. Пуск був зафіксований на схід від Корейського півострова. Згідно із заявою об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, пуск, найімовірніше, був невдалим, ракета зазнала аварії на ранній стадії польоту.

У жовтні 2015 року на військовому параді в Пхеньяні на честь 70-річчя Трудової партії, були продемонстровані нові міжконтинентальні балістичні ракети KN-08. Вперше про існування розробок цих ракет стало відомо в 2012 році, коли на військовому параді були представлені їхні муляжі. Передбачається, що дальність їхнього польоту може становити до 12 тис. км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram