ГоловнаСвіт

Канада продовжить підготовку українських військових, - Фріланд

"Україна користується всебічною підтримкою в Канаді".

Канада продовжить підготовку українських військових, - Фріланд
Христя Фриланд
Фото: liberal.ca

Канада найближчим часом відправить в Україну 200 військових інструкторів, які будуть займатися підготовкою українських військових до 2019 року.

Про це заявила голова МЗС Канади Христя Фріланд напередодні зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в Брюсселі, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Підготовка українських військових - це і внесок у здатність України захищати себе, і сильне повідомлення, яке говорить про те, що Канада підтримує Україну", - наголосила Фріланд.

"Варто зазначити, що Україна користується перехресною підтримкою як правих, так і лівих партій, що є дуже серйозною заявою про підтримку України. Я з нетерпінням чекаю сьогоднішньої бесіди, де Канада скаже, що ми повинні підтримувати Україну, Україна захищає свій суверенітет і, звісно, користується підтримкою Канади, підтримкою НАТО, і важливо продовжувати підтримку України", - зазначила Фріланд.

Нагадаємо, раніше в березні в парламенті Канади запропонували дати зброю Україні. Крім того, Канада готує для України чергову партію нелетальної військової допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram