ГоловнаСвіт

У Держдумі запропонували заборонити продаж антифризу і парфумів уночі

У РФ від 70 до 95% спиртовмісної нехарчової продукції застосовується не за прямим призначенням.

У Держдумі запропонували заборонити продаж антифризу і парфумів уночі
Фото: obozrevatel.com

У Держдуму Російської Федерації внесено проект закону, згідно з яким може бути заборонено продаж спиртовмісних рідин у нічний час, передає Газета.RU.

Ініціатива передбачає заборону продажу спиртовмісних рідин із вмістом етилового спирту понад 25% з 23 до 8 години за місцевим часом. Мова йде про парфумерію, склоочисники і антифризи.

"Сучасний стан алкогольного ринку характеризується високим рівнем смертності населення від отруєння алкогольними сурогатами, спиртовмісними рідинами "подвійного призначення". Від 70 до 95% спиртовмісної нехарчової продукції застосовується не за прямим призначенням, а як "бюджетний" аналог алкогольної продукції", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Автори стверджують, що отруєння сурогатами алкоголю займає лідерську позицію в статистиці всіх інтоксикацій.

Нагадаємо, в грудні 2016 року в російському місті Іркутськ від отруєння спиртовмісною рідиною "Бояришник" загинули майже 80 осіб, ще 120 осіб постраждали. До складу цього лосьйону входить етиловий спирт, але в Іркутськ потрапила партія, де у продукті був використаний метиловий, смертельний для людини спирт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram