ГоловнаСвіт

У НАТО і Росії залишаються "чіткі розбіжності" щодо ситуації в Україні, - Столтенберг

Альянс укотре закликав Росію використовувати свій вплив на "ЛДНР".

У НАТО і Росії залишаються "чіткі розбіжності" щодо ситуації в Україні, - Столтенберг
Йенс Столтенберг

У НАТО і Росії залишаються "чіткі розбіжності" щодо ситуації в Україні.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг за підсумками зустрічі Ради Росія-НАТО в Брюсселі, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Що стосується Ради Росія-НАТО, - це було тривала, щира і конструктивна зустріч", - заявив голова Альянсу, відзначивши, що це була перша зустріч Ради в цьому році. "У союзників (по НАТО) і Росії зберігаються чіткі розбіжності щодо кризи всередині і навколо України".

За словами Столтенберга, який посилається на дані спостережної місії ОБСЄ, порушення режиму припинення вогню на сході України в останні дні сягнуло рекордного рівня за весь час конфлікту: заборонене озброєння використовують "практично двічі на хвилину".

Геснек наглоосив, що через це спостерігачі ОБСЄ не можуть виконувати свою роботу, так само як і через обмеження на території їхньої діяльності, введені проросійськими бойовиками.

У зв'язку з цим НАТО закликає Росію використовувати свій вплив на "ЛДНР" для дотримання режиму припинення вогню в Україні, заявив генсек.

Також Столтенберг запевнив, що Альянс зберігає свою прихильність до територіальної цілісності і суверенітету України, і ніколи не визнає незаконну анексію Криму.

Нагадаємо, напередодні главком НАТО в Європі закликав надати Україні летальну зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram