ГоловнаСвіт

Американські сенатори представили резолюцію на підтримку України

Президента США закликали посилити економічні санкції проти РФ і надати Україні летальну зброю.

Американські сенатори представили резолюцію на підтримку України
Фото: partbilet.ru

Сенатори США - республіканець Роб Портман і демократ Шеррод Браун - представили резолюцію від імені української громади штату Огайо, яка засуджує агресію Росії в Україні і закликає президента США зберігати санкції.

Текст документа розміщено на офіційній сторінці сенатора Портмана, повідомляє Укрінформ.

"Річниця незаконної анексії Криму Росією - це чергова можливість виділити виклики, які зберігаються перед Україною, а також основні принципи міжнародної системи під керівництвом США, які стоять на кону. Сполучені Штати і їхні союзники повинні підтвердити свою політичну, економічну і військову підтримку Україні і, як мінімум, продовжувати зберігати санкції проти Росії, поки вона не змінить свою поведінку", - наголошується в документі.

У тексті резолюції також йдеться про те, що Україна заслуговує на підтримку Америки, і оскільки конфлікт триває вже третій рік поспіль, "не повинно залишатися жодних сумнівів, на чиєму боці стоять Сполучені Штати".

Документ містить низку закликів, в тому числі до президента США, використовувати всі можливі засоби для боротьби з російською агресією, посиливши економічні санкції проти РФ, надавши Україні оборонну летальну зброю і допомогу в розвитку демократії, як це передбачають прийняті Конгресом законодавчі акти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram