ГоловнаСвіт

Колишній генсек НАТО закликав до нових санкцій проти Росії

Судячи з розмов у Вашингтоні, цей варіант посилення санкцій розглядається, заявив Расмуссен.

Колишній генсек НАТО закликав до нових санкцій проти Росії

Колишній генеральний секретар НАТО Андрес фог Расмуссен заявив, що необхідно розглянути введення нових санкцій проти Росії через ситуацію навколо України.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Не так давно Росія визнала, що сепаратисти заволоділи українськими підприємствами на сході України. Я вважаю, що, очевидно, необхідно ввести санкції проти тих компаній, які були залучені в експропріацію (бізнесу - ред.). Я також вважаю, що необхідно розглянути розширення кола людей, на яких будуть поширюватися санкції, за порушення прав людини, наприклад, кримських татар", - сказав він.

Расмуссен зазначив, що "судячи з розмов тут у Вашингтоні, цей варіант (посилення санкцій проти РФ - ред.) розглядається".

"Чи буде це втілено в життя? Я вважаю, що це більше залежить від поведінки РФ. І моя думка полягає в тому, що якщо Росія продовжить поводити себе агресивно і продовжить дестабілізувати ситуацію на сході України, тоді санкції повинні бути посилені", - додав він.

Відносини між Росією і Заходом у 2014 році погіршилися через ситуацію на сході України і насильницьку анексію Криму. Євросоюз і США наприкінці липня того ж року перейшли від точкових санкцій проти окремих осіб і компаній до заходів проти низки секторів економіки РФ.

Нагадаємо, в заяві з нагоди третьої річниці незаконного референдуму в Криму Держдеп США заявив про збереження санкцій проти РФ до повернення півострова Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram