ГоловнаСвіт

Представник Обами відкинув звинувачення у прослуховуванні телефонів Трампа

"Адміністрація Обами ніколи не втручалася в розслідування, що проводяться Мін'юстом США".

Представник Обами відкинув звинувачення у прослуховуванні телефонів Трампа
Трамп, Обама
Фото: EPA/UPG

Барак Обама ніколи не давав розпоряджень прослуховувати телефон чинного президента США Дональда Трампа.

Про це заявив представник колишнього президента США Кевін Люїс, повідомляє агентство Рейтер.

"Ні президент Обама, ні будь-хто з чиновників Білого дому ніколи не давали розпоряджень проводити стеження за ким-небудь з громадян США. Будь-яке таке припущення помилкове", - сказав Люїс.

Він додав, що адміністрація Обами ніколи не втручалася в розслідування, що проводяться Мін'юстом США.

Раніше Дональд Трамп звинуватив Барака Обаму в організації прослуховування його телефонів незадовго до виборів. "Жахливо! Тільки що дізнався, що Обама прослуховував мої телефони в Trump Tower незадовго до перемоги. Нічого не знайшли", - заявив президент США, додавши, що Обама доручив встановити прослуховуючі пристрої в телефонах його команди в жовтні 2016 року.

"Можу посперечатися, що хороший адвокат може роздути велику справу з того факту, що президент Обама підслуховував мої телефони в жовтні прямо перед виборами!"- додав Трамп.

"Як низько впав президент Обама, прослуховуючи мої телефони під час священного виборчого процесу. Це Вотергейтський скандал. Поганий (або хворий) хлопець!"- написав президент США.

Вотергейтський скандал стався в США в 1972-1974 роках. Тоді незадовго до виборів 1972 року, на яких здобув перемогу кандидат від республіканців Річард Ніксон, в штабі кандидата в президенти від Демократичної партії Джорджа Макговерна, що розташований у вашингтонському комплексі "Вотерґейт", були затримані п'ять чоловік, які проникли в готель. Вони займалися налаштуванням підслуховуючої апаратури. Скандал, який тривав два роки, закінчився відставкою Ніксона з поста президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram