ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдума скасувала кримінальну відповідальність за сімейні побої

За завдані вперше близьким людям побої росіян будуть переслідувати за адміністративною статтею.

Держдума скасувала кримінальну відповідальність за сімейні побої
Госдума
Фото: http://www.ntv.ru

Держдума Росії в третьому, остаточному читанні прийняла законопроект про декриміналізацію побоїв щодо членів сім'ї.

Про це повідомляє "Интерфакс"

За завдані вперше близьким людям побої тепер будуть переслідувати не за кримінальною, а за адміністративною статтею. Повторні дії, вчинені протягом року, будуть вважатися кримінальним злочином. Побоями визнаються дії, які заподіяли фізичний біль, але не призвели до короткочасного розладу здоров'я і втрати працездатності.

Цей законопроект покликаний усунути неоднозначні тлумачення положень Кримінального кодексу. Влітку 2016 року було прийнято закон, який перевів злочини з низки статей в розряд адміністративних правопорушень. Згідно з документом, побої, завдані неблизьким людям, були виключені з КК РФ, якщо це правопорушення вчинено вперше. При цьому аналогічні діяння щодо родичів залишалися кримінально караними.

Раніше в січні прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що недоречно "ототожнювати з сімейним насильством якісь незначні прояви, щось гіпертрофувати", і закликав розрізняти "сімейні відносини і рецидиви". При цьому він зазначив, що створення міцних сімей в Росії є пріоритетом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram