ГоловнаСвіт

Трамп і Путін проведуть телефонні переговори в суботу

Розмова стане першою після того, як американський президент заступив на посаду.

Трамп і Путін проведуть телефонні переговори в суботу

Перша телефонна розмова російського президента Володимира Путіна з президентом США Дональдом Трампом після вступу останнього на посаду повинна відбутися в суботу, 28 січня.

У розмові з російськими інформагентствами прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков підтвердив відповідну інформацію телеканалу CNN, повідомляє Бі-бі-сі.

Володимир Путін і Дональд Трамп уже говорили по телефону, але це було ще до того, як Трамп заступив на посаду президента. Незабаром після листопадових президентських виборів у США російський лідер привітав Трампа з перемогою.

Як передавала прес-служба Кремля, політики погодилися, що нинішні відносини між країнами незадовільні, і виступили за їх поліпшення. Путін побажав Трампу успіхів на новій посаді та наголосив на готовності вибудовувати розмову.

Дональд Трамп ще під час своєї передвиборної кампанії вважався проросійським кандидатом. Він відкрито виступав за нормалізацію відносин з Росією. Надію на нормалізацію цих відносин висловлювали і в Кремлі.

Одночасно Трамп і Путін заочно обмінювалися компліментами, хоча згодом обидва президенти заявили журналістам, що особисто не знайомі і взагалі мало що знають один про одного.

При цьому Москва заперечувала, що вже тоді вважала Трампа зручнішим для себе кандидатом на посаду президента США, зазначаючи, що готова співпрацювати з новим американським лідером незалежно від того, хто переможе на виборах.

Проте багато хто в США вважає, що Трамп дійсно був для Москви кращим кандидатом, оскільки його суперниця Гілларі Клінтон, навпаки, робила вкрай різкі заяви щодо зовнішньої політики Росії.

Незадовго до інавгурації Трампа в пресі з'явилася інформація, згідно з якою Путін може стати першим закордонним лідером, з яким новий президент США зустрінеться після вступу на посаду.

Повідомляли, що зустріч може відбутися на нейтральній території - в ісландському Рейк'явіку. Однак обидві сторони спростували цю інформацію, а в Кремлі заявили, що перша зустріч Путіна з Трампом відбудеться щонайшвидше через кілька місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram