ГоловнаСвіт

Панама призупинила розслідування "панамського досьє"

У Конституційний суд надійшла скарга на законність розслідування про "панамські документи".

Панама призупинила розслідування "панамського досьє"
Офис Mossack Fonseca в Панаме
Фото: EPA/UPG

Влада Панами була змушена призупинити розслідування справи про витік документів компанії Mossack Fonseca, які нібито свідчать про причетність низки світових політиків і бізнесменів до офшорних схем.

Про це повідомляє місцеве панамське агентство Panama Today. Як наголошують, у Конституційний суд надійшла скарга на законність розслідування.

За словами генерального прокурора Панами Кенії Порселло, які наводить Panama Today, тепер рішення про продовження розслідування справи повинен прийняти Верховний суд країни. Коли саме відбудеться розгляд, не повідомляють. Також у заяві Генпрокуратури не йдеться, хто саме подав скаргу.

У квітні 2016 року Міжнародний консорціум журналістських розслідувань повідомив про власників офшорів у Панамі, імена яких фігурували у витоку документів Mossack Fonseca. Серед них назвали Сергія Ролдугіна, якого вважають другом президента РФ Володимира Путіна. За даними журналістів, на нього зареєстровано офшорні компанії, на рахунки яких надходили великі суми від російських корпорацій.

У файлах Mossack Fonseca названо імена понад 70 діючих або колишніх голів держав, можновладних чиновників, бізнесменів і діячів культури. Серед них, зокрема, прем'єр-міністр Ісландії, який пішов у відставку протягом скандалу навколо витоку, і родичі екс-прем'єра Великобританії Девіда Кемерона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram