ГоловнаСвіт

У Грузії партія Саакашвілі відмовилася обирати лідера

Раніше частина однопартійців звинуватила лідера в тому, що він "чіпляється за владу в партії", і вийшли з неї.

У Грузії партія Саакашвілі відмовилася обирати лідера
Фото: EPA/UPG

З'їзд партії "Єдиний національний рух" залишив пост голови вакантним до повернення Михайла Саакашвілі в Грузію.

Про це інформує Грузія онлайн.

З текстом проекту резолюції учасників з'їзду ознайомив один з лідерів партії Нугзар Циклаурі.

"Оскільки третій президент Грузії є засновником і лідером "Єдиного національного руху", що заклав разом з грузинським народом основу нової грузинської держави, оскільки він переслідується режимом Іванішвілі, з політичних мотивів позбавлений громадянства Грузії і сам ніколи не відмовлявся від головування в "Національному русі", ми , члени "Єдиного національного руху", постановляємо: не проводити обрання голови "Єдиного національного руху" доти, поки Михайлу Саакашвілі не буде надана можливість повернутися в Грузію і повноцінно брати участь в політичних процесах", - заявив Циклаурі.

Після цього учасники з'їзду одноголосно проголосували за резолюцію.

Раніше в січні повідомлялося, що в Грузії стався розкол в партії Саакашвілі. Колишні однопартійці звинуватили лідера в тому, що він "чіпляється за владу в партії".

Нагадаємо, в жовтні в Грузії відбулися парламентські вибори. Перемогу в них отримала правляча партія "Грузинська мрія". Партії Михайла Саакашвілі не вдалося провести в парламент жодного кандидата за мажоритаркою.

На початку жовтня Саакашвілі на зустрічі з прихильниками партії "Єдиний національний рух" в Нью-Йорку заявив, що збирається повернутися на батьківщину, якщо його партія переможе на майбутніх виборах. Він також сказав, що бачить голову Національної поліції України Хатію Деканоїдзе на посаді майбутнього голови МВС Грузії.

Саакашвілі покинув Грузію відразу після інавгурації нового президента в 2013 році. Головна прокуратура Грузії висунула йому звинувачення за трьома кримінальними справами. Саакашвілі оголошено у внутрішньодержавний розшук.

У листопаді 2016 в Україні Саакашвілі оголосив про створення власної політичної організації під назвою "Рух нових сил".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram